جمعه، 21 شهریور 93 - 09:22

 

سردار سیدکمال هادیانفر در گفتگو با «نسیم»، در رابطه با پیام‌هایی توهین آمیزی که در فضاهای مجازی در مورد امام خمینی (ره) منتشر شده است، افزود: از پرونده‌هایی که پلیس فتا پیگیری کرده و به نتیجه رسیده است، باید بدانید که پیام‌های خصوصی در وایبر، واتس آپ و… توسط پلیس فتا قابل کنترل است.
hadianfar
وی به دستگیری افردی که منشاء شایعه موضوع جریمه‌های رانندگی و آسپرین بوده و به عنوان اولین نفر این موضوعات را در فضای مجازی منتشر کرده بودند، اشاره کرد و گفت: شناسایی کسانی که منشاء انتشار پیام‌های توهین آمیز به امام خمینی (ره) هستند، نیز روال خودش را طی می کند ولی در حال حاضر مرکز ملی کمیسیون تعیین مصادیق مجرمانه در این زمینه مسئول است و در آخرین جلسه کمیسیون عالی امنیت که تشکیل شد در مر‌کز ملی، نامه‌ای به دو سازمان در این زمینه ابلاغ شد که به طور جد با این پدید برخورد شود( موضوع پیام‌های منتسب به امام و ناهنجاری‌های شبکه) که گفتند، با عواملش برخورد شود و سایر دستگاه‌های امنیتی نیز این اقدام را انجام می‌دهند.
رئیس پلیس فتا ناجا در رابطه با نقض حریم خصوصی و سوء استفاده از اطلاعات افراد در شبکه‌های مبتنی بر تلفن همراه مانند وایبر و لاین و واتس آپ و لزوم فیلتر این فضاها اظهار داشت: پلیس فتا مرجع فیلتر واتس آپ و وایبر و سایر شبکه‌ها نیست ولی در صورتی که کمیسیون مرکز ملی فضای مجازی بخواهد در این زمینه تصمیمی بگیرد ما هم مسائل و پرونده‌هایی که در این رابطه داریم را مطرح می‌کنیم. اما مساله ای که واضح و مبرهن است، اینکه سامانه‌ها، رسانه‌ها و برخی برنامه‌هایی که بر گوشی‌های تلفن همراه نصب شده شده، آسیب‌های فراوانی را برای خانواده‌ها به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه پرونده‌های زیادی در پلیس‌های فتای سراسر کشور در رابطه با نقض حریم خصوصی افراد به ویژه بانوان که اغفال مسائل دوست‌یابی و همسریابی شده اند، تشکیل شده است و در محاکم قضایی این پرونده‌ها در حال بررسی است، افزود: ما مرجع تصمیم فیلتر نیستیم ولی کمیسیون مرکز ملی فضای مجازی یا مصادیق مجرمانه باید تشکیل جلسه دهد و اگر لازم باشد ماهم مصداق‌های پلیسی جهت فیلتر این برنامه‌ها داریم و می‌توانیم بیان کنیم که چقدر این مساله برای کشور مشکل ایجاد کرده یا چقدر در این رابطه آسیب و تهدید برای کشور وجود دارد.
لزوم ایجاد زیرساخت‌های امنیتی قبل از توسعه فناوری ۳G در تلفن همراه
رئیس پلیس فتای ناجا همچنین در مورد موضع پلیس در خصوص گسترش فناوری ۳G در تلفن همراه گفت: ما مخالف گسترش ۳G از طریق همراه اول نیستیم و نظر ما حمایت بر توسعه و فرصت‌هایی است که در این زمینه به وجود می‌آید و از این موضوع به شدت استقبال می کنیم.
سردار هادیانفر اضافه کرد: معتقدیم زیرساخت‌های فنی و امنیتی ۳G باید فراهم شود. یعنی وزارت فناوری و اطلاعات حتما باید زیر ساخت‌های امنیتی را تهیه و متناسب با آن توسعه را انجام دهند. بنده نیز این موضوع را طی جلسه حضوری با آقای وزیر مطرح کردم و به ایشان گفتم که پلیس از هرگونه توسعه در کشور مشروط بر فراهم شدن زیرساخت‌های امنیتی حمایت می‌کند.
وی تاکید داشت: باید این مساله را بپذیریم که در هیچ کشوری قبل از اینکه زیرساخت امنیتی فراهم نشده، توسعه زیاد معنا ندارد. چراکه بیش از اینکه مردم بهره‌مند شوند، مجرمین از این شرایط استفاده کرده و موجب مزاحمت برای مردم و کاربران می‌شوند.
امنیت سایبری سازمان‌های حساس تقویت می‌شود
این مقام مسئول در پلیس در مورد سرنوشت پرونده حملات سایبری به برخی دستگاه‌های دولتی مانند وزارت نفت، بیان داشت: حمله سایبری همیشه وجود دارد و قطع نمی‌شود. هکرها به صورت فردی، گروهی یا سازمان یافته ممکن است سازمان‌ها را از لحاظ سایبری تهدید کنند. لذا تمهیدات لازم در این رابطه اتخاذ شده و زیر ساخت‌های لازم و امنیتی سازمان‌های حساس، مهم و حیاتی کشور تقویت شده و همراه تقویت می‌شود.
سردار هادیانفر امنیت را یک فرآیند دانست و گفت: امنیت محصول نیست و باید یه آن توجه داشت. پلیس فتا پیگیر حمله سایبری به چندین سازمان بوده که قبلا انجام شده است و IP مربوط با این موضوع را شناسایی کردیم و به امریکایی‌ها دادیم و در مجامع مختلف از آنها خواستیم که صاحب IP را معرفی کنند ولی آنها رسما به ما اعلام کردند که دستگاه امنیتی شان اجازه چنین اقدامی را نمی‌دهد ولی ما هنوز از آن تلاش دست برنداشته‌ایم و از طریق اینترپل پیگیر موضوع هستیم.

logo-samandehi