NAT برگرفته شده از عبارت Network Address Translation یا ترجمه آدرسهای IP میباشد. توانمندی NAT علاوه بر اینکه مشکل کمبود آدرسهای IP را برطرف می نماید این امکان را در اختیار شما قرار خواهد داد که با استفاده از Private IP Addess ها که همان IP Address های ثبت نشده و خصوصی می باشند به شبکه اینترنت متصل شوید.
یکی از نقاط کلیدی و مهم توانمندی NAT مخفی بودن کاربران شبکه داخلی از دید کاربران اینترنت میباشد.بدون استفاده ازتوانمندی NAT هر کامپیوتر یا Device ی که نیاز به دسترسی به اینترنت را داشته باشد باید از آدرسهای ثبت شده یا همان IP Address های عمومی (public ) استفاده کند که برای استفاده از این آدرسها باید آنها را از ISP محلی یا شرکت فراهم کننده خدمات ADSL خریداری نماید .مثلا اگر سازمان شما دارای ۲۰۰۰ عدد کامپیوتر می باشد که نیاز به دسترسی به اینترنت دارند شما باید به تعداد هر کامپیوتر یک آدرس Public خریداری کنید .که باعث پرداخت هزینه زیادی توسط سازمان شما برای تهیه این آدرسها خواهد شد که این خود باعث میشود کاربران اینترنتی بتوانند به طور مستقیم به شبکه داخلی شما دسترسی داشته باشند (مشکل کاهش امنیت شبکه) .مشکل دیگر کمبود آدرسهای عمومی میباشد که NAT این مشکلها را حل میکند.
NAT اجازه خواهد داد تعداد زیادی آدرس Private IP Address ثبت نشده از طریق یک یا تعداد کمی آدرس public ترجمه و به اینترنت متصل شوند به طوریکه همه کامپیوترهای شبکه داخلی شما توانایی دسترسی به اینترنت را داشته باشند . پیکر بندی NAT میتواند روی یک سرور یا یک روتر یا سوئیچ لایه ۳ یا حتی یک فایروال باشد (برای پیکربندی NAT نیاز به دستگاهی دارید که NAT روی آن فعال شود.). برای استفاده از توانمندی NAT شما باید از رنج آدرسهای خصوصی که در جدول پایین مشاهده میکنید برای Host های شبکه داخلی استفاده کنید.
مهندس محمدرضا همتی
شرکت ارتباطات کوه نور وابسته به گروه فن آوا
mrhemati_fanava@yahoo.com