یکشنبه، 05 اردیبهشت 95 - 11:10

 

این روزها با بیشتر شدن امکانات دستگاه های موبایل، شاید رایج ترین شکوه و گلایه کاربران عمر اندک باتری تلفن های همراه باشد که البته این گلایه نیز کاملا به جاست: هیچ چیز بدتر از آن نیست که در اواسط تماشای ویدئو، انجام بازی یا مرور وب و حتی یک تماس تلفنی ضروری، باتری موبایل تان تمام شود.

moto-g-charger-accessories

هر کسی هم که تلفن همراه دارد قطعا چنین مشکلی را تجربه کرده و از همین رو جای تعجب ندارد اگر کاربران این دستگاه ها همه جور ترفندی را برای بالا بردن عمر باتری موبایل هایشان پیاده کرده باشند.

اما براساس اعلام کارشناسان بسیاری از اقداماتی که از سوی دارندگان دستگاه های موبایل و با هدف بیشتر کردن عمر باتری آنها انجام می شود پایه و اساس علمی ندارد. در ادامه قصد داریم برخی از باورهای نادرست در این باره را با شما در میان بگذاریم.

۱- نباید موبایل خود را در تمام طول شب به پریز برق بزنید

RAVPower-qi-charger-in-use-03-840x472

«اور شارژ» یا شارژ بیش از اندازه عبارتی است که بسیاری برای توجیه بد بودن این کار از آن استفاده می کنند. در واقع طبق باور بسیاری، اگر موبایل خود را برای مدت طولانی بعد از آنکه کاملا شارژ شد، به منبع برق متصل نگه دارید، ظرفیت باتری آن کم می شود. باید بگوییم که این امر صحت ندارد.

این باور نادرست البته منشئی کاملا علمی و درست دارد و به همین خاطر رواج آن در میان کاربران اتفاق عجیبی نیست. در سال های قبل، باتری های لیتیومی یونی در صورتی که برای مدت طولانی به منبع برق متصل می شدند بیش از اندازه گرم می شدند. همین مساله خساراتی را به باتری می زد و عملکرد آن را تضعیف می نمود و حتی در برخی موارد به انفجار باتری می انجامید.

اما دستگاه های جدید، به مراتب از موبایل های قدیم هوشمندتر هستند و قابلیت های خوبی برای مدیریت انرژی خود دارند. به همین خاطر، اگر موبایل تان را برای مدتی طولانی به پریز برق متصل نمایید مشکلی برای آن پیش نمی آید و تنها در صورتی ممکن است اتفاق ناخوشایندی رخ دهد که قاب موبایل شما طراحی خوبی نداشته و امکان پخش شدن حرارت از منافذ آن وجود نداشته باشد.

به غیر از این مورد، بهتر است نگران بروز مشکل نباشید و می توانید با خیالی آسوده موبایل خود را برای مدت طولانی به شارژر متصل کرده و به حال خودش رها نمایید.

پیش از شارژ موبایل، باتری آن را کاملا خالی کنید

این باور البته در مورد نوع دیگری از باتری ها صدق می کند. باتری های ساخته شده از نیکل کادمیوم یا نیکل-هیدرید فلز همان نوعی هستند که اگر کاملا خالی نشوند و برای شارژ مجددشان اقدام نمایید با مشکل روبرو خواهید شد و لازم است یادآوری کنیم که تلفن های هوشمند امروزی از باتری های لیتیومی یونی بهره می برند.

البته باز هم باید تاکید نمایید که این باور نادرست برخی ریشه های منطقی هم دارد: باتری هایی که بیس اصلی شان نیکل است نمی دانند که ظرفیت واقعی شان چقدر است و چنانچه قبل از شارژ مجدد کاملا تخلیه نشوند، دردسر آفرین خواهند شد.

اما انواع لیتیومی یونی کاملا با آنها فرق دارند و از روش هوشمندانه تری برای تشخیص میزان شارژ خود بهره می گیرند. اگر ۶۰ درصد از شارژ باتری خود را استفاده نمایید و سپس آن را دوباره شارژ کنید، باتری این فرایند را به عنوان یک چرخه کاملا شارژ به حساب نمی آورد.

به این ترتیب روز بعد که از موبایل خود استفاده می کنید و ۴۰ درصد از ظرفیت باتری شما خالی می شود، باتریT آن را یک چرخه کامل به حساب می آورد. البته اینکه گفته می شود با هر بار شارژ  باتری های لیتیومی یونی از ظرفیت آنها کم می شود کاملا صحت دارد اما این اثر چندان هم قابل توجه نیست.

باتری اغلب تلفن های هوشمند بعد از چند سال استفاده تا ۸۰ درصد از ظرفیت اولیه خود را نگه می دارند و چون بیشتر کاربران بعد از همین بازه زمانی موبایل هایشان را عوض می کنند و دستگاه تازه ای را خریداری می نمایند دلیلی برای نگرانی از این بابت وجود ندارد.

همیشه از شارژر اصلی موبایل خود استفاده کنید

moto-g-charger-accessories

ریشه این باور نادرست در ترفندهای بازاریابی نهفته است. حتما متوجه شده اید که در دفترچه راهنمای اسمارت فون ها (حال برند آن هرچه که می خواهد باشد) نوشته شده حتما از شارژری استفاده نمایید که موبایل را تولید کرده است.

این شرکتها می خواهند کاربران و مشتریان خود را مجاب کنند که لوازم جانبی تلفن های هوشمندشان را هم از آنها بخرند. اما این توصیه ابدا ارتباطی با سلامت موبایل شما ندارد و صرفا با هدف کسب درآمد و سود بیشتر مطرح می گردد. لذا هر شارژری که توسط شرکت های ثالث معتبر تولید شده باشد هم قابل استفاده است.

البته استثناهایی هم وجود دارد که به خصوص در مورد کابل های USB-C مطرح می گردد و برخی شارژرهای غیر رسمی هم با سرعت کمتری دستگاه شما را شارژ خواهند کرد اما در اغلب موارد، مشکلی از بابت کاربرد شارژرهای شخص ثالث همراه با تلفن های هوشمند وجود ندارد.

تنها نکته مهمی که در زمان خرید شارژر باید به آن توجه نمایید این است که از کاربرد موارد بی کیفیت و ارزان قیمت خودداری نمایید. البته کلیت آنها مشکلی ندارد اما بعضا پیش آمده که مشکلاتی را برای تلفن های همراه به وجود آورده اند.

هیچگاه از موبایل خود در حین شارژ شدن استفاده نکنید

blackberry-priv-review-aa-11-of-32-840x472

این باور بیشتر در میان مادربزرگ ها و پدربزرگ ها وجود دارد و عمدتا هم از ترس، عدم اطمینان و تردید ریشه گرفته و هیچگونه مبنای علمی ندارد. حتما شما هم شنیده اید که به باور برخی در صورتی که موبایل خود را حین شارژ شدن به کار ببرید می تواند انفجار و آتش سوزی دستگاه یا حتی برق گرفتگی شما را به دنبال داشته باشد. در هر حال لازم است بدانید که این نوع استفاده خطری را برای شما به دنبال نخواهد داشت و هیچیک از اتفاقات یاد شده در جریان آن رخ نمی دهند.

پاک کردن اپلیکیشن ها و یا نصب اپ های مدیریت کننده

Samsung-Good-Lock-recent-apps-840x472

حتما شما هم شنیده اید که اپ کیلرها می توانند در میزان مصرف باتری دستگاه های موبایل صرفه جویی کنند در حالی که اینطور نیست و استفاده از این اپلیکیشن ها حتی می تواند نتایج زیان باری را به دنبال داشته باشد.

البته چند سال پیش (یعنی حدودا سال ۲۰۰۹ میلادی) اپ کیلرها فعالیت اندروید را روان تر می کردند اما به تدریج اندروید هوشمندتر از قبل شد و بهتر توانست منابع خود را مدیریت نماید.

تمام کاری که اپ کیلرها انجام می دهند این است که انرژی دستگاه های موبایل را مصرف می کنند و پیش از آنکه به محبوبیت برسند ضرورت خود را از دست دادند.

جالب است بدانید که اگر برحسب اتفاق اپلیکیشن هایی که در پس زمینه فعال هستند را ببندید یا اینکه با سوایپ کردن، آنها را از منوی آخرین اپ های استفاده شده خارج نمایید، غالبا باتری موبایل خود را به هدر داده اید تا هر کار دیگری.

یکی از دلایل مطرح کردن این مساله آن است که تعداد زیادی از اپلیکیشن ها بعد از بسته شدن مجددا باز می شوند و این یعنی اگر آن اپ خاص را به حال خود رها کرده بودید میزان کمتری از باتری دستگاه خود را استفاده کرده بودید.

دلیل دیگر اینکه بزرگ ترین عامل مصرف باتری دستگاه های موبایل نمایشگر آنهاست. بنابراین اگر نمایشگر تلفن هوشمند خود را روشن نگه می دارید تا اپلیکیشن های اضافه را ببندید آنگاه باید بدانید که با این کار صرفا باتری دستگاه خود را به هدر می دهید و بس.

غیرفعال کردن سرویس هایی نظیر بلوتوث و موقعیب یاب ها تاثیری شگرف بر عمر باتری موبایل شما خواهد گذاشت

airplane-mode

چند سال پیش وای فای و بلوتوث از جمله اصلی ترین عوامل مصرف باتری تلفن های هوشمند به شمار می رفتند اما امروز هیچیک از آنها تاثیر سابق را ندارند. بنابراین توصیه می شود سرویس هایی که به صورت مستمر مورد استفاده قرار می دهید را به حال خود رها کنید و بگذارید به فعالیت شان ادامه دهند چراکه دستگاه شما به شکلی طراحی شده که بتواند آنها را مدیریت نماید.

نتیجه

مواردی که ذکر شد باورهای نادرستی هستند که در فوروم ها و این طرف و آنطرف میان مردم و به خصوص آنها که کمی با تکنولوژی آشنایی دارند دست به دست می شوند. اما لازم است یادآور شویم که این لیست به هیچ وجه جامع نیست و قطعا موارد بیشتری را در بر می گیرد.

logo-samandehi