سه شنبه، 24 آبان 01 - 11:56

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کوچ کاربران به پلتفرم‌های داخلی باید توام با تسهیل‌گری و انگیزه باشد گفت: انتقال مردم از یک پلتفرم خارجی به پلتفرم داخلی به صورت دستوری امکان پذیر نیست.محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۴ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سوال از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و پلتفرم‌های داخلی خطاب به وزیر ارتباطات، گفت: «انتقال کاربران از یک پلتفرم خارجی به پلتفرم داخلی به صورت دستوری امکان پذیر نیست و این انتقال باید به صورت کوچ که توام با تسهیل گری و انگیزه است انجام شود که امروز این تسهیل گری و انتقال را کم می بینیم، یعنی برخی دستگاه ها موانعی می گذارند که سزاوار نیست و باید رفع شوند.»

رئیس مجلس همچنین در ادامه توضیحات خود گفت: «مطمئناً اگر این پلتفرم‌ها سرعت و امنیت شخصی داشته باشند، همه ما می خواهیم که یک پلتفرم داخلی این کار را انجام دهد.»وضعیت دشوار کوچ کاربران از پلتفرم‌های خارجی به داخلی در شرایطی است که فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی نسبت به بسته حمایتی ارائه شده هم واکنش خوبی نداشتند و آن را خلاف توسعه اقتصاد دیجیتال توصیف کردند.از سویی دیگر وزیر ارتباطات روز گذشته هم خبر از تخفیفات پست برای فعالان بر بستر پلتفرم‌های داخلی داده بود و به نظر می‌رسد مشوق‌های بیشتری برای کوچ کردن به پیام رسان های بومی در راه باشد. مشخص نیست این مشوق‌ها بتواند راه از پیش ببرند و کسب و کارها را ترغیب به فعال در بسترهای بومی سازند.

از فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ نزدیک به دو ماه می‌گذرد و هنوز به طور مشخص اعلام نشده که آیا این فیلترینگ موقتی خواهد بود یا خیر. هرچند به نظر نمی‌رسد که رفع فیلتر این دو پلتفرم جهانی به راحتی رخ بدهد. اظهار نظرات ضد و نقیضی درباره این موضوع از سوی دولتمردان مختلف مطرح شده که بسیاری از آنها شروط‌ محالی به نظر می‌رسند. به عنوان مثال وزیر ارتباطات و یا سخنگوی دولت بارها تاکید کردند که پلتفرم های خارجی در صورتی رفع فیلتر خواهند شد که قوانین کشور را پذیرفته و نمایندگانی در ایران داشته باشند.صبح امروز وزیر ارتباطات تاکید کرد در یک روز ۱۷ میلیون کاربر وارد پلتفرم‌های بومی شدند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که مشخص نیست این آمار به دست خود وزارت ارتباطات استخراج شده و یا گزارش کسب و کارهای بومی‌فعال در این حوزه به این وزارتخانه بوده.در هر حال به نظر می‌رسد همچنان نه تنها مردم بلکه مجلس شورای اسلامی هم نسبت به تصمیمات وزارت ارتباطات مبنی بر کوچ اجباری و حمایت‌های غیرشفاف نگران هستند.

logo-samandehi