یکشنبه، 30 فروردین 94 - 05:58

 

internet-mobile-to-computer

از ابتدای دی ماه سال ۱۳۹۳ مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات مبنی بر کاهش تعرفه مصرف آزاد اینترنت موبایل، توسط اپراتورهای تلفن همراه اجرا شد.بر اساس مصوبه یاد شده، تعرفه مصرف آزاد دیتای موبایل برای نسل های دوم تا چهارم تلفن همراه (۴G – ۳G – ۲G) کیلوبایتی ۰٫۵ ریال محسابه می گردد که این رقم پیش از این برای نسل دوم تلفن همراه کیوبایتی ۱۴٫۸ ریال بود.

پس از اعمال این مصوبه، عکس العمل های متفاوتی نسبت به اجرای این مصوبه توسط اپراتورها صورت گرفت، اما نقطه مشترک مدیران این شرکت ها اعتقاد به کاهش درآمد اپراتورهای موبایل از محل مصرف آزاد اینترنت همراه بود.

البته اپراتور دوم تلفن همراه برای جبران این کاهش ابتدا بسته های اینترنتی متعددی به کاربران پیشنهاد کرده و ۴ طرح از بسته های قدیمی خود را با افزایش دو برابری قیمت ارائه کرد. ایرانسل که با این کار کاربران زیادی را از دست داد، تصمیم گرفت از ۲۲ بهمن قیمت بسیاری از بسته های خود را با ۵۰ درصد تخفیف عرضه کند که این طرح هم اکنون نیز اجرا می شود.

از طرفی مدیران اپراتورهای اول و سوم نیز بی کار ننشتند و ضمن اعلام کاهش تعرفه ها و عدم افزایش قیمت بسته های اینترنتی، قصد داشتند وزارت ارتباطات را به کاهش درآمد و پایبند بودن خود به مقررات، متوجه سازند و پس از چند ماه، شایعه ارائه قیمت جدید مصرف آزاد اینترنت موبایل توسط کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات را به همراه اپراتور دیگر قوت بخشیدند.

این شایعات که با عدم اظهار نظر مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و وزارت ارتباطات مواجه شد، برخی از کاربران تلفن همراه در کشور را با نگرانی مواجه کرده است.

سرانجام صادق عباسی شاهکوه این سکوت را شکست و اعلام کرد که هیچ افزایش در تعرفه مصرف آزاد اینترنت همراه در دستور کار رگولاتوری و کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات قرار ندارد.

معاون بررسی‌های فنی و اقتصادی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این باره اظهار کرد: تعرفه مصرف آزاد اینترنت همراه تغییر نمی‌کند؛ زیرا معتقدیم که این نرخ عادلانه است.

وی در مورد کاهش درآمد شرکت های ارائه کننده موبایل توضیح داد: اینکه در گام نخست درآمد دیتای اپراتورهای تلفن همراه کاهش پیدا کند، یک امر طبیعی است اما این روند پابرجا نمی ماند.

عباسی شاهکوه افزود: پیش‌بینی رگولاتوری این است که در ابتدای راه‌ اندازی نسل سوم، اپراتورهای موبایل سرمایه‌ گذاری عظیمی انجام می‌دهند و درآمدشان نیز کاهش پیدا می‌کند، اما با گذشت حدود ۶ یا ۷ ماه از تکمیل راه اندازی ۳G، درآمد اینترنت این شرکت ها افزایش خواهد یافت.

logo-samandehi