چهارشنبه، 22 مهر 94 - 11:55

 

محمدعلی نعمت بخش عضو هیئت علمی دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان هستم.مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در مهندس برق و کامپیوتر از آمریکا دریافت کردم.پس از فارغ التحصیلی مدت ۶ سال در مرکز تحقیقات و توسعه شرکت توشیبا آمریکا فعالیت داشتم.در سال ۱۳۷۰ مراجعه و عضو هیئت علمی دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان شدم. از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۸۲ عضو هیئت مدیره شرکت ملی انفورماتیک مجری بانکداری نوین الکترونیکی کشور و بنیانگذاران شبکه بانکی شتاب، سیبا، سپهر ، سوئیفت و غیره بودم. دارای بیش از ۱۰۰ مقاله بین المللی، سه ثبت اختراع پنت در امریکا و استاد راهنمای ۴۰ دانشجوی ارشد و دکتری بوده ام.

0000026675

در خصوص اتاق فکر چه الزامی به تشکیل بود؟
اصولا هر اتاق فکر از گروهی از کارشناسان با تجربه برای ارائه مشاوره و ایده پردازی در سطح راهبردی در زمینه های مختلف تشکیل می گردد. در استان اصفهان بسیاری از دست اندرکاران دولتی و خصوصی در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات به کار های روزمره و کوتاه مدت مشغول می باشند و تصویر کلان و دورنمایی از توسعه استان در زمینه انفورماتیک برای تصمیم گیران استانی متصور نمی باشد. اتاق فکر فن آوری اطلاعات و ارتباطات استان با حمایت و کمک سازمان نصر چنین نیازی را احساس و با هماهنگی استانداری تشکیل گردید.

دکترمحمدعلی نعمت بخش

دکترمحمدعلی نعمت بخش

-آیا این اتاق میتواند در بین موازی کارهای دولتی موفقیتی کسب کند؟
خیر. تا آنجا که بنده مطلع هستم کارگروه و یا مجموعه ای که موارد مرتبط با چشم انداز و توسعه فتاوری اطلاعات و فناوری استان را مورد توجه قرار دهند، نمی شناسم . همانطوریکه عرض کردم وظیفه اتاق فکر ایده پردازی و مشاوره است و حتی می توانم ادعا کنم که داشتن یک اتاق فکر در این زمینه در استان بسیار کم وحد اقل است. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، تعداد گروه های مطالعاتی و اتاق فکر در یک موضوع خاص بسیار زیاد است و با ایده پردازی و ارائه پیشنهاد های متنوع و بعضا متفاوت در ارتقا و توسعه جامعه فعالیت میکنند. مثلا امریکا با ۱۸۲۸ ، چین با ۴۲۶ و انگلستان با ۲۸۷ گروه مطالعاتی در زمینه های متفاوت و مشترک از مقام اول تا سوم در دنیا می باشتد. من نمی دانم چند اتاق فکر مرتبط با راهبرد های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و استانها بصورت مستقل و عملگرا در ایران فعال هستند ولی بنظر نمی اید قابل توجه باشند. البته قطعا در وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات مطالعات و برنامه ریزی انجام می گیرد ولیکن در چارچوب وظیفه وزارتی است و مورد چالش و بحث قرار نمی گیرد و نمی توان انرا اتاق فکر و طوفان فکری نامید .

مطلب مرتبط : تدوین نقشه راه توسعه صنعت فناوری اطلاعات وارتباطات استان با رویکرد  توانمندی های بخش خصوصی

برای بهتر شدن روند روبه رشد این اتاق چه پیشنهاداتی دارید؟
اتاق فکر فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان جدیدا شروع بکار کرده است و تا رسیدن به بلوغ و کارایی فاصله زیادی دارد. سازمان نصر اصفهان با همت و پشتکاری تصمیم گرفته این اتاق را زنده و فعال نگه دارد. توجه کردن تصمیم گیران کلان استان و ارزش نهادن به این اتاق می تواند نتایج خوبی به بار آورد.

logo-samandehi