گجت 1145

سه شنبه، 19 اسفند 93 - 08:03

 

beam-04-800x521

فناوری می‌خواهد به زور خودش را در گوشه‌ای از زندگی ما جا کند. مدام خودش را به درون خانه‌مان هل می‌دهد. از در بیرونش می‌کنیم، از پنجره دوباره برمی‌گردد و اگر از پنجره بیرونش کنیم، از درون گوشی‌های موبایل و سوکت‌های مختلفی که همه‌جای زندگی ما هستند؛ سرک می‌کشد. شاید انتظار داشته باشیم که فناوری‌ها از درون کابل تلفن، کابل شبکه، کابل برق و امواج رادیویی معلق در هوا وارد خانه شوند ولی شاید انتظار نداشته باشیم لامپ آویزان به سقف فناوری را منعکس کند!

beam-is-a-smart-projector-that-screws-into-any-light-socket-6444

در اولین نگاه شبیه یک لامپ است. حتی بخش انتهایی آن طوری طراحی شده که درون سوکت‌های لامپ‌ها پیچ بخورد ولی گول ظاهرش را نخورید. این یک پروژکتور هوشمند است که از یک سیستم کامپیوتری هوشمند جمع‌وجور در درونش بهره می‌برد و می‌تواند تصویر را روی هر سطح صافی بتاباند و آن را به صفحه‌نمایشی برای شما تبدیل کند. با استفاده از وای‌فای و بلوتوث می‌توانید صفحه‌نمایش کامپیوتر، نوت‌بوک و موبایل‌تان را به روی دیوار یا میزکار بتابانید و در جلسات کاری به راحتی اسلایدهای ارائه را نشان دهید. می‌توانید بازی کنید و شب‌ها در رخت‌خواب چراغ‌ها را خاموش کرده و به تماشای فیلم‌های زنده از نت‌فلیکس با حس و حال سینما بنشینید. به راحتی می‌شود اطلاعات روی دیگر دستگاه‌ها را با افراد خانواده یا همکاران به اشتراک گذاشت یا اینکه آخرین اخبار و اطلاعات را پیگیری کرد و در صفحات شبکه‌های اجتماعی به گشت‌وگذار پرداخت. خانم‌های خانه‌دار می‌توانند همزمان که مواد سالاد را خرد می‌کنند یا غذا را هم می‌زنند، انواع چیزهای مورد علاقه‌شان در اینترنت را روی صفحه اوپن آشپزخانه تماشا کنند. با اپلیکیشن‌های آندروید و iOS قابل مدیریت و کنترل است و روی هر سوکت و جایی که لامپی هست، وصل شده و تصاویر را نمایش می‌دهد. حتی با کابل برق می‌تواند اطلاعات را روی یک سطح صاف نمایش دهد.

cca1ff9fdba1ec990884589f3468a830_original

نام این پروژکتور هوشمند Beam است و از دل یک پروژه کیک‌استاری بیرون آمده است؛ پروژه‌ای که تا کنون ۱۳۸۸ حامی و هزینه‌ای بالغ بر ۵۲۷ هزار دلار داشته و ۲۵ روز پیش در کیک‌استارتر رونمایی شده است. نحوه استفاده از این دستگاه خیلی ساده است. کافی است آن را در جایی ثابت کنید؛ مثلاً روی میز بگذارید به طوری که نور به دیوار روبرو بتاباند یا درون یک چراغ خواب یا مطالعه نصب کنید و بعد با گرداندن سر چراغ، صفحه‌نمایش اختصاصی خود را بسازید. همان‌طور که گفتیم با وای‌فای و بلوتوث به شبکه یا سیستمی دیگر وصل می‌شود و بعد با اپلیکیشن‌های موبایلی می‌توانید هر کاری که دوست دارید را انجام دهید. طوری طراحی شده است که انتهای آن به یک کابل شبکه وصل می‌شود.

beam-is-a-smart-projector-that-screws-into-any-light-socket-1064

LED-platform

قابلیت‌های Beam به نمایش روی هر چیزی خلاصه نمی‌شود بلکه قابل‌برنامه‌ریزی و تعریف قوانین است تا کار دلخواه شما را در زمان دلخواه انجام دهد. مثلاً در یک زمان معین موسیقی دلخواه را پخش کند، در یک بازه مشخص صفحات شبکه‌های اجتماعی را مرور کند و هنگامی که وارد خانه شدید، فیلم‌های دانلود شده از یوتیوب را نمایش دهد. حتی با روشن شدن بلندگوها می‌تواند شروع به پخش موسیقی برای تمامی افراد خانه کند و رفت‌وآمد آن‌ها را زیر نظر بگیرد. برنامه‌ریزی Beam محدودیت ندارد و تا بی‌نهایت می‌توان If-Then (اگر – بعد) تعریف کرد.

e13f11232b84505aab3394ebeaac4193_original

حالا که از کار این پروژکتور هوشمند سردرآوردیم؛ اجازه بدهید نگاهی هم به سخت‌افزارش داشته باشیم. یک پردازنده دو هسته‌ای با سرعت ۱٫۳ گیگاهرتز، هشت گیگابایت فضای ذخیره‌سازی، وای‌فای با استانداردهای ۸۰۲٫۱۱b/g/n، بلوتوث ۴، چراغ LED پروژکتور با وضوح تصویر ۸۵۰ در ۴۸۰ پیکسل، دو بلندگو دو واتی و ۱۲ چراغ LED برای نورافشانی در این کامپیوتر آندرویدی به کار گرفته شده‌اند. در ضمن، از سوکت‌های لامپ E26/E27 نیز پشتیبانی می‌کند. به ادعای سازندگان این دستگاه با هر وسیله دارای سوکت لامپی می‌تواند کار کند و قابلیت اتصال صفحه‌کلید، ماوس، کنسول بازی، بلندگوهای وای‌فای، بلوتوث و حتی ساعت‌های هوشمند را دارد. طوری طراحی شده که با سوکت‌های لامپ یا هر کانکتور دیگری قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد. سازندگان Beam می‌گویند طراحی لامپ مانند این پروژکتور علاوه بر دلایل فنی و کارکردی، به این خاطر بوده که در نظر اول کاربران را فراری ندهد و حاضر شوند به راحتی در گوشه‌ای از زندگی‌شان قرارش دهند بدون اینکه حس کنند خانه‌شان دارد به یک مکعب بورگ Cube)  (Borg تبدیل می‌شود! مدل معمولی این دستگاه حدود ۴۰۰ دلار قیمت دارد.

logo-samandehi