یکشنبه، 07 تیر 94 - 05:36

 

شبکه های اجتماعی و یا شبکه های پیام رسان وسیله های بسیار مفیدی هستند. برای مثال خیلی راحت و در مدت بسیار کمی می توانید از یک مشکل بزرگ و همه گیر، دوستان خود را مطلع کنید. این چرخه ادامه پیدا می کند و دوستان دوستانتان هم مطلع می شوند. شبکه اجتماعی یا شبکه پیام رسان یک وسیله هستند، مثل یک چاقو، شما می توانید با یک چاقو میوه و می توانید … آ … بگذریم. به تازگی در شبکه های پیام رسان یک ویدیو تحت عنوان جاسوسی از موبایل های سامسونگ دست به دست و گروه به گروه می چرخد و پیرامون شایعه  ای مرتبط به یک کژفهمی از فناوری است یا شاید یک شایعه هوشمندانه برای سود بیشتر!

قبل از پرداختن به این شایعه، بد نیست سعی کنیم این موضوع را در خود نهادینه کنیم که اگر موردی را در جایی خواندیم، بدون بررسی و یک تحقیق مختصر یا حداقل یک جستجو در اینترنت درباره آن، آن را منتشر نکنیم. شاید نیت شما از سر خیرخواهی باشد اما ناخودآگاه باعث ایجاد یک فاجعه بشوید.

samsung-galaxy-s-ii-back-battery-camera-lens-750x511

در ویدیویی که منتشر شده است  شخصی که احتمالا یک فروشنده موبایل است سعی دارد تا به ما بفهماند که مشکلی در باتری برند سامسونگ وجود دارد. اگر پیگیر اخبار فناوری باشید و کمی در این عرصه قدیمی تر باشید، حتما گلکسی اس ۲ را به یاد دارید. این دستگاه در سال ۲۰۱۱ و در مدل خاصی، از NFC پشتیبانی می کرد. اما اگر بخواهید بدانید چه موبایلی برای اولین بار از NFC استفاده کرده است باید مدل Nokia 6131 را به شما معرفی کنیم که در سال ۲۰۰۷ و در بریتانیا به فروش رسید.

nokia-6131-closed-side

پس از آن در سال ۲۰۱۰، نکسوس اس به عنوان اولین دستگاه اندرویدی دارای این قابلیت به بازار آمد. و اگر به پتنت ها علاقه داشته باشید باید بگوییم پتنت NFC در سال ۱۹۸۳ و توسط شرکت RFID ثبت شده است که اولین استفاده تجاری از آن در اسباب بازی های شخصیت های جنگ ستارگان در سال ۱۹۹۷ بوده است. بد نیست که بدانید سونی، نوکیا و فیلیپس از اولین پشیبانی کننده های این فناوری بوده اند. اگر بخواهید بدانید که آخرین استفاده کننده از این فناوری کیست باید نام اپل را بیاوریم که برای سیستم پرداخت خود یعنی Apple Pay از NFC استفاده می کند.

اما NFC چیست؟ این کلمه مخفف Near Field Communication و به معنی ارتباط محدوده نزدیک است. بدین صورت که دو دستگاه را با لمس کردن یکدیگر با قرار دادن در فاصله کمتر از ۱۰ سانتی متری، با هم جفت یا Pair خواهید کرد. البته در موبایل ها این برد کم و محدود به کمتر از ۲ سانتی متر است. اگر بخواهید این فناوری را با بلوتوث مقایسه کنید جدول زیر را به شما پیشنهاد می دهیم:

NFC VS Bluetooth

تا اینجا متوجه شدیم که کار NFC از طریق یک سیم پیچ صورت می پذیرد و برای شناسایی دو دستگاه با هم، در فاصله نزدیک است. در سامسونگ، به دلیل قابل تعویض بودن باتری موبایل هایش و ترجیح دادن عملکرد بدون نقص تر، یک سیم پیچ را در بیرونی ترین بخش دستگاه قرار داده است. این بیرونی ترین بخش همان سمت خارجی باتری است. روی باتری هایی که این قابلیت را داشته باشند، نوشته شده است  Near Field Communication که همان NFC است. این بدین منظور است که هنگام خرید دستگاه یا باتری جدید، بدانید که این باتری از قابلیت تقویت کننده NFC پشتیبانی می کند.

NFC-chip-on-Battery-2

سمتی از باتری که این سیم پیچ را در خود دارد، کمی برجسته تر است که طبیعی است، چرا که زیر برچسب باتری قرار گرفته است. حالا یک دوست کنجکاو که برخلاف این حد از کنجکاوی، علاقه به تحقیق نداشته است، یک ویدیو تهیه و در شبکه های اجتماعی منتشر می کند، تحت این عنوان که به دلیل وجود این چیپ NFC روی باتری شما، همه اطلاعاتتان به محض متصل شدن به اینترنت، از دستگاه شما ارسال می شود به منابعی نامعلوم! در این ویدیو به شما توصیه می شود که اگر باتری شما چنین مسئله ای دارد، آن را از باتری جدا کنید. به تعبیر این شخص، چیپ NFC به مثابه جعبه سیاه موبایل شماست!

logo-samandehi