سه شنبه، 18 شهریور 93 - 02:12

 

فیلترشکن

رییس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان در خصوص نتایج پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های جوانان درباره استفاده از اینترنت، گفت: طبق نتایج این تحقیق ۶۷٫۴ درصد از جوانان از اینترنت استفاده می‌کنند که ۱۹٫۱ درصد آنان برای چت، ۱۵٫۳ درصد به منظور ارتباط با شبکه‌های اجتماعی، ۱۵٫۲ درصد برای سرگرمی و بازی و ۱۰٫۴ درصد برای تحقیق و پژوهش‌های علمی از اینترنت بهره می‌برند.
محمدتقی حسن‌زاده درباره پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های جوانان گفت: این پیمایش از سال ۷۹ هر سه سال یک بار در سطح کشور اجرا شده است. موج ششم این پیمایش با هدف شناخت نگرش‌ها و رفتارهای اجتماعی و فرهنگی جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال سراسر کشور در سال ۹۲ در بین ۱۵ هزار نفر به عنوان جامعه نمونه – که معرف ملی و استانی جمعیت جوان کشور هستند- انجام شده است.
وی درباره محورهای مورد مطالعه گفت: هویت در ابعاد فردی، دینی ملی و انقلابی، خانواده، ازدواج و طلاق، رفاه و تامین اجتماعی، اخلاق و تربیت، جمعیت و مهاجرت، مشارکت اجتماعی و سیاسی، اشتغال و مهارت‌آموزی، فضای مجازی، رسانه و ارتباطات، اوقات فراغت، آموزش، دانش و پژوهش، مسکن، تربیت‌بدنی و ورزش، جرایم و آسیب‌های اجتماعی، خلاقیت و ابتکار، بهداشت و سلامت و تهاجم فرهنگی، ۱۷ مساله و موضوع اصلی جوانان در این مطالعه است.
به گزارش ایسنا رییس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه این مطالعه با رعایت ویژگی‌های سنی و جنسی، سطح تحصیلات، دین، شغل، اقتصاد، زبان و قویت انجام شده است، گفت: ۵۰٫۱ درصد پاسخگویان مرد و ۴۹٫۹ درصد آنان زن بوده‌اند. این مطالعه در میان گروه‌های مختلف تحصیلی از دانش‌آموزان دوره ابتدایی گرفته تا دکترا و دانشجویان حوزه و زنان خانه‌دار، سربازان و… انجام شده است.
وی درباره نتایج به دست آمده در این پیمایش در مقوله استفاده جوانان از اینترنت، گفت: کمتر از پنج درصد از جوانان از اینترنت برای مراجعه به سایت‌های غیراخلاقی و موارد غیرضرور استفاده می‌کنند و ۱۲٫۳ درصد از اینترنت برای دانلود فیلم، موسیقی و عکس بهره می‌گیرند.
رییس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره دلایل استفاده جوانان از شبکه‌های اجتماعی گفت: ۳۹ درصد از پاسخگویان فراراز تنهایی و سرگرمی، ۲۲٫۳ درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگیزه خود برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی ذکر کردند و کمتر از ۵ درصد از این افراد از شبکه‌های اجتماعی برای مسایل غیرضروری استفاده می‌کنند. ضمن اینکه ۶۹٫۳ درصد پاسخگویان برای بهره‌گیری از اینترنت از فیلترشکن استفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: کمتر از پنج درصد از جوانان از اینترنت برای مراجعه به سایت‌های غیراخلاقی و موارد غیرضروری استفاده می‌کنند و ۱۲٫۳ درصد از اینترنت برای دانلود فیلم، موسیقی و عکس استفاده می‌کنند.
رییس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره آمار به دست آمده در این پژوهش در زمینه ازدواج و طلاق نیز گفت: ۸۲٫۶ درصد جوانان مخالف انتخاب همسر از طریق فضای مجازی هستند، همچنین ۵۵٫۶ درصد آنان معتقدند که پایبندی به سنت‌های ازدواج مانند برگزاری مراسم، مهریه و جهیزیه تاثیر خوبی در پایداری زندگی مشترک دارد.

logo-samandehi