یکشنبه، 11 اسفند 92 - 11:51

 

مرورگر گوگل کروم

گوگل کروم یک مرورگر اینترنت متن‌باز است که در تاریخ ۲ سپتامبر ۲۰۰۸ ( ۱۲ شهریور ۱۳۸۷) توسط شرکت گوگل عرضه شد. در ابتدا نسخه آزمایشی آن برای کاربران سیستم عامل ویندوز در یک صد کشور جهان عرضه شد ولی گوگل اعلام کرد که نسخه‌های منطبق با سیستم‌عامل لینوکس و اپل مکینتاش آن هم در آینده توزیع خواهد شد، در حال حاضر نسخه مربوط به لینوکس و مکینتاش نیز همراه با نسخه ویندوز بروز رسانی می‌شوند.

یکی از مزیت های اصلی مرورگر کروم سرعت بالای جست‌وجو در اینترنت است. گوگل این نرم‌افزار را برای کاربران گوشی و تبلت اندرویدی عرضه کرده است.

 

 

 

مراسم افتتاح و یا عرضه این مرورگر در نوبه خود بسیار خلاقانه بود، گوگل چند روز قبل از عرضه این نرم‌افزار (که البته اولین نسخه آن نسخه بتا بود) مجموعه از کمیک‌ها را در مورد مشکلات کاربران با مرورگرهای وب و خواسته‌های آن‌ها ارائه کرد که در نوع خود بسیار جالب بود، گوگل در این سری از کمیک‌ها ادعا کرد که مرورگر خود شرایط کاملاً متفاوتی با دیگر مرورگرهای وب خواهد داشت و یکی از مهمترین پارامترهای آن را سادگی آن معرفی کرد.

گوگل کروم از موتور جاوااسکریپت جدیدی به نام V8 استفاده می‌کند که موتوری کدباز و یکی از زیر مجموعه‌های پروژه کرومیوم (Chromium) است که توسط گوگل در سال ۲۰۰۸ راه‌اندازی شد، تمرکز این مرورگر روی سرعت و بازدهی بالا در بارگذاری صفحات وب است که در این مدت کوتاه که از عرضه آن می‌گذرد به این هدف نائل آمده است و بسیاری از مرورگرهای پیش از خود را پشت سر گذاشته است. جدی‌ترین رقیب موتور جاوااسکریپت گوگل یعنی V8، موتور Tracemonkeyمتعلق به موزیلا است. گوگل کروم تا به امروز در تمام تست‌های انجام شده در رابطه با مقایسه مرورگرها رتبه اول را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، مرورگر گوگل کروم بر پایه هسته موتور پردازش اپن‌سورس WebKit نوشته شده است.

از قابلیت‌های این مرورگر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان Tab Browsing یا باز کردن چندین صفحه وب در یک پنجره از نرم‌افزار
  • پردازش جداگانه هریک از Tabها، گوگل کروم با استفاده از این امکان مشکلات بوجود آمده در هنگام بارگذاری یک صفحه وب را به خوبی مدیریت می‌کند و در صورت وقوع خطا فقط پردازش همان Tab را متوقف می‌کند و بقیه Tabها به کار خود ادامه می‌دهند.
  • امکان جستجوی خصوصی با نام Incognito Browsing که به شما اجازه میدهد تا در اینترنت به صورت ناشناس مرور کنید، با استفاده از این حالت سایت‌های اینترنتی به هویت شما روی اینترنت پی نخواهند برد.
  • امکان  بررسی سایت‌ها از لحاظ کدهای مخرب، این امکان به شما اجازه میدهد تا با خیال راحت در میان صفحات وب مرور کنید و مطمئن باشید که در صورت مخرب بودن یک سایت گوگل کروم مانع بازدید شما از آن می‌شود. (SafeBrowsing)
  • امکان مدیریت سایت‌های مورد علاقه در یک محیط کاملاً حرفه‌ای
  • نرم‌افزار مدیریت دانلود داخلی با بازدهی بالا
  • نمایش سایت‌های پر بازدید در صفحه اول به صورت تصاویر کوچک از سایت
  • امکان تبدیل نرم‌افزارهای تحت وب به نرم‌افزارهای آفلاین، اینکار با استفاده از بسته Google Gears انجام می‌شود که در داخل گوگل کروم جای داده شده است.
  • امکان تغییر پوسته گرافیکی نرم‌افزار
  • وجود یک نوار ابزار و یک کادر برای وارد کردن آدرس سایت و جستجوی اطلاعات
  • هماهنگی با تمام استانداردهای وب

گوگل کروم بر خلاف دیگر مرورگرهای وب که برگه‌های را در داخل یک نرم‌افزار قرار می‌دهند – به نوعی برگه‌ها، فرزندان یک نسخه در حال اجرا از نرم‌افزار هستند – روش دیگری را برای مدیریت برگه‌های خود انتخاب کرده است تا با این روش بتواند خطاهای ایجاد شده در یک صفحه وب را مدیریت کند، با این روش بدنه مرورگر خود از برگه‌های تشکیل شده است و هر برگه به نوعی خود یک مرورگر جداگانه است، گوگل با این کار توانسته است خطاهای ایجاد شده در یک برگه‌ را فقط به آن برگه محدود کند و وجود یک خطا در یک برگه باعث کرش کردن و بسته شدن کل مرورگر نمی‌شود.

رابط کاربرِی

گوگل با استفاده از ” کروم ” سبک دلخواهش را در مرورگرها نیز اعمال کرد. پنجره ی اصلی فقط موارد اولیه و اساسی را دارد (مانند نوار تب ، محل آدرس ،دکمه های جلو،عقب ،بارگیری مجدد و تعدادی دکمه انتخابی و گزینشی ) که این امکان را فراهم می کند تا صفحه ی در حال نمایش، به بهترین شکل باز شود. در این صفحه خبری از نوار حالت status bar و یا پیام بارگیری صفحه در پایین صفحه که همیشه به صورت باید بودند، نیست . درنگاه کلی این مرورگر یک نرم افزار ساده ،سریع و کار آمد است. تب ها به صورت هوشمندانه ای ارائه می شوند .این تب ها در بالا ترین قسمت صفحه قرار می گیرند که جریان اطلاعات را به صورت منطقیارائه می دهند. به محض اینکه صفحات را باز می کنید ،تب برای ایجاد تناسب در فضای موجود ،به عقب می رود و چنانچه تب را ببندید،این فضا دوباره سر جای اولش برمی گردد.

افزونه ها :

کروم در اواخر سال گذشته، پشتیبان برنامه های الحاقی اش را به بازار ارائه داد . لیست این  برنامه های الحاقی، شامل آیکن های نوار ابزار ،اخطار دهنده ها و به ابزارهای هواشناسی است . این لیست در سایت www.find.pcworld.com/70316قابل دسترسی است . به روز کردن برنامه های الحاقی در کروم نسبت به فایر فاکس ،بی نقص تر صورت می گیرد و این برنامه ها در مرورگر ها  بهتر نصب می شوند. این بدان معناست که کروم نمی تواند به طور کامل با برنامه های اضافی فایر فاکس، هماهنگ شود .

 امنیت

گوگل از روشی جدید و ابتکاری در سیستم امنیتی کروم استفاده کرده است : به این ترتیب که هر صفحه که باز می شود اصطلاحا ” sandboxed “شده است. به این صورت که چنانچه سایتی که در حال مشاهده ی آن هستید ،قبلا هک یا ویروسی  شده باشد  ،این سیستم امنیتی مانع از دسترسی ویروسها به فایلهای درون کامپیوتر می شود.

بهترین لود کنده ی صفحه : کروم

در تست های سرعت ،کروم تنها مرورگری بود که کمی سریعتر از بقیه بود ودر صدر قرار گرفت .

بهترین ویژگی کروم : نوار آدرس

نوار آدرس کروم به منظور جستجوی آسانتر ،دوبرابر می شود. به علاوه برای رعایت اصول اولیه ی جستجوی گوگل ،جستجوی کروم ،می تواند با جستجوی سایتهای دیگری که مشاهده می کنید کارکند و می توانید آنها را خودتان add کنید.

مزایای کروم

  • جست‌وجو و وب‌گردی با سرعت بالا و مستقیما از باکس مشابه صورت می گیرند. با تایپ کلمه موردنظر انواع جست‌وجوهای مشابه برایتان لیست می شوند.
  • کاربر می تواند با سرعت زیاد میان تب های مختلف سوئیچ و حرکت کند و هیچ محدودیتی هم برای باز کردن تب جدید وجود ندارد. روی گوشی هوشمند موبایل می توانید همه صفحه های  باز را در یک نگاه مرور و تب موردنظر را انتخاب کنید. روی تبلت نیز برای گشت زدن میان صفحه های وب باید از یک طرف به طرف دیگر صفحه نمایش انگشت خود را بکشید. مثل اینکه می خواهید کتاب ورق بزنید.
  • کاربر می تواند در گوگل کروم ثبت نام کند و به واسطه آن، تب‌های باز، بوک‌مارک‌ها و اطلاعات omnibox را از کامپیوتر به موبایل یا تبلت خود منتقل کند. کاربر می تواند یک صفحه را در مرورگر کروم کامپیوتر به کروم موبایل یا تبلت ارسال کند. این کار فقط با یک کلیک صورت می گیرد. با این کار حتی به صورت آفلاین نیز می توان محتویات صفحه را مطالعه کرد.
  • کاربران کروم حریم خصوصی دارند و گوگل از آنها حمایت می کند. همچنین می توانند در حالت Incognito (ناشناس) به صورت کاملا خصوصی و مخفی در اینترنت جست‌وجو کنند.

logo-samandehi