سه شنبه، 30 خرداد 02 - 11:59

 

پیگیری کارت سوخت یکی از دغدغه‌های افراد است. برای پیگیری کارت سوخت روش‌های متفاوتی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم روش‌های موجود برای پیگیری کارت سوخت را با هم بررسی کنیم. کارت سوخت چند روزه میاد؟ چطور بفهمیم کارت سوخت صادر شده؟ پیگیری صدور کارت سوخت خودرو صفر چگونه است؟ این‌ها پرتکرارترین سوالاتی است که در مورد پیگیری کارت سوخت از ما می‌پرسند. به همین دلیل لازم است بدانید که، برای دریافت کارت سوخت حداقل باید ۲ ماه صبر کنید.

تحویل کارت سوخت ممکن است هر زمانی در این بازه باشد. اما با توجه به درخواست‌های مکرر، شرایط ناخواسته مانند کرونا و بسیاری موارد دیگر، احتمالا لازم است زمان بیشتری منتظر باشید. با گذشت دو ماه از زمان درخواست کارت سوخت، در صورت عدم دریافت این کارت، باید با استفاده از روش‌های موجود برای پیگیری کارت سوخت خودرو اقدامات لازم را انجام دهید. اما پیگیری کارت سوخت به چه شکل است؟ برای پیگیری کارت سوخت باید از کجا اقدام کنیم؟ اگر کارت سوخت شما بعد از دو ماه هنوز به دستتان نرسیده است، می توانید از روش هایی که در ادامه مقاله برای شما نوشته ایم، پیگیری کارت سوخت را انجام دهید. پس همراه ما باشید.

چرا کارت سوخت تحویل داده نمی شود؟

نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد، که چرا کارت سوخت به موقع تحویل داده نمی‌شود. در حالت کلی کارت سوخت برای همه صادر و سپس از طریق پست ارسال می‌شود. در حقیقت باید گفت که چه اتفاقی در این بین می‌ افتد که کارت سوخت به دست افراد نمی رسد؟

عواملی که موجب می‌شود کارت سوخت دیرتر از موعد به دست شما برسد:

  • بعد از شیوع کرونا، مشکلاتی در ارسال مرسوله‌­ها از طریق اداره پست به وجود آمد. البته این جدا از مشکلات موجود در سازمان پخش فرآورده­‌های نفتی بود. همین مسئله باعث شد تا صدور و ارسال کارت­‌های سوخت به چهار ماه هم برسد.
  • آدرس­‌های اشتباهی که افراد ثبت می­‌کنند، دلیل دیگر دیر رسیدن یا نرسیدن کارت سوخت است. برخی وقتی خودروی خود را عوض می­‌کنند، در ثبت آدرس جدید اشتباهی انجام می­‌دهند. همین مسئله باعث می­‌شود تا آن­ها نتوانند کارت سوخت خود را تحویل بگیرند.
  • پست تا سه بار مرسوله را تا دم منزل ارسال می­‌کند. در صورتی که هر سه بار کسی برای دریافت نباشد، کارت به سازمان پخش فرآورده‌­های نفتی برگشت می‌خورد.

در حقیقت باید گفت که بیشترین دلیل نرسیدن کارت سوخت، مشکلات مربوط به سمت گیرنده است.

تاخیر در تحویل کارت سوخت

دلیل تاخیر در تحویل کارت سوخت، مربوط به وجود مشکل سیستمی است. ناجا یا دفاتر پلیس+۱۰، قطع سراسری و وجود مشکل در سیستم شرکت نفت را مقصر می دانند؛ شرکت نفت و پست هم از وجود مشکل در سیستم ناجا خبر می دهند. مدیرعامل شرکت نفت در حال حاضر بیان کرده است که دیگر مشکلی بابت صدور کارت سوخت وجود ندارد. شرکت پست هم ثبت اطلاعات اشتباه یا ناکافی را مسبب اصلی از طرف پلیس+۱۰ می داند؛ اما هنوز مسئولان ناجا پاسخی در این خصوص نداده اند.

۶ روش استعلام و پیگیری کارت سوخت ماشین

حدود ۲ ماه طول می­‌کشد تا کارت سوخت جدید به دستتان برسد؛ در صورت نرسیدن، لازم است مراحلی را سپری کنید که در ادامه برایتان شرح می‌دهیم.نکته: پیگیری کارت سوخت ماشین صفر،  استعلام کارت سوخت معلولین، پیگیری کارت سوخت ماشین سنگین، پیگیری کارت سوخت گازوئیل، پیگیری کارت سوخت وانت، را نیز می توانید از طریق یکی از این ۶ روش انجام دهید.

پیگیری کارت سوخت از جایگاه

البته هیچ‌گاه برای اینکه چرا کارت سوختتان نیامده است، نباید به جایگاه سوخت بروید؛ اما اگر متوجه شدید که کارت سوختتان گم شده است یا آن را در جایگاهی جا گذاشته‌اید و نمی‌­دانید که کدام جایگاه است، اولین گام مراجعه به دفتر پلیس+۱۰ است. با داشتن کارت شناسایی و کارت خودرو، می­‌توانید پرینت سوختگیری از کارت خود را به دست بیاورید. به این صورت می‌­توانید متوجه شوید که آخرین بار در کدام جایگاه بنزین زده‌­اید. بعد همراه با مدارک خودرو و پرینت به جایگاه سوخت مراجعه کنید. البته باید گفت که هر جایگاهی تا سه روز، کارت­‌های جامانده را نگه می‌­دارد و بعد آن را به نواحی شرکت ملی پخش تحویل می‌­دهد که شما باید به آنجا مراجعه کنید.

پیگیری از طریق سایت epolice.ir

اولین و راحت­‌ترین راه سامانه پیگیری کارت سوخت epolice.ir است. برای پیگیری کارت سوخت از طریق این سامانه به epolice.ir مراجعه کنید.

سامانه epolice

۱. بعد از ورود به سایت، قسمت خدمات اینترنتی را انتخاب نمایید.

ثبت نام در سامانه epolice

۲. مراحل ثبت نام را انجام دهید.

۳. سپس به بخش «پیگیری کارت سوخت» رفته و بعد کد رهگیری به دست آمده در هنگام ثبت نام را وارد کنید تا مراحل ارسال کارت سوخت برای شما نمایش داده شود. در صورتی که کارت سوخت تحویل اداره پست داده شده‌باشد، می­‌توانید شماره مرسوله پستی را مشاهده کنید. بعد از دریافت بارکد پستی کارت سوخت آن را را در سایت پست وارد کنید تا مرحله ارسال را متوجه شوید.

نکته: لازم به ذکر است که پیگیری کارت سوخت از طریق کد ملی یک روش جداگانه نیست و شما برای پیگیری کارت سوخت خود، به کد ملی نیاز دارید و پیگیری کارت سوخت با پلاک، به تنهایی انجام نمی شود.

پیگیری از طریق دفتر پلیس+۱۰

در صورتی که امکان استفاده از اینترنت را نداشتید یا سرور سایت قطع بود و اطلاعاتی را به شما نشان نمی­داد، قدم بعدی مراجعه به دفتر پلیس+۱۰ است که در آنجا می توانید برای پیگیری کارت سوخت اقدام کنید. فقط حتماً باید مدارک شناسایی یا مدارک خودرو و همچنین کد رهگیری را همراه داشته باشید. در آنجا کد رهگیری مرسوله پستی به شما تحویل داده می­شود تا متوجه شوید که آیا کارت سوخت ارسال شده است یا خیر.

پیگیری کارت سوخت از طریق پست

برای پیگیری کارت سوخت از طریق پست، لازم است تا به سایت najatracking.post.ir مراجعه کنید. سپس شماره vin کارت خودروی خود را وارد کنید. سپس به شما کد رهگیری و مرحله ارسال نمایش داده خواهد شد. برای آشنایی با کد VIN، حتما مقاله «شماره VIN خودرو چیست» مطالعه کنید.

با ورود به سایت مربوطه و وارد کردن اطلاعات خود، می‌توانید از وضعیت کارت سوخت خود مطلع شوید. در رابطه با پیگیری کارت سوخت ماشین صفر نیز توجه داشته باشید که خودروهایی که تازه پلاک شده‌اند و خودروهای صفر کیلومتر هم دارای کارت سوخت هستند. کافی است مالکان این خودروها به دفاتر پست مراجعه نمایند. مالکان خودروهای صفر کیلومتر یا خودروهایی که کارت خودرو خود را دریافت نکرده‌اند، می‌توانند به سامانه پیگیری مرسولات سازمانی پست جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمایند.

اداره پست حداکثر سه بار کارت را به درب منزل شما ارسال می­‌کند. در صورتی که کسی برای دریافت در منزل نباشد، به نواحی شرکت ملی پخش بازگردانده می‌­شود. در صورتی که در سایت برگشت به اداره پست نوشته شده بود، باید همراه با مدارک شناسایی و سند به دفتر پستی مراجعه کنید. البته باید گفت که برای استعلام کارت سوخت از پست، حضور مالک خودرو الزامی نیست و یکی از افراد با داشتن مدارک شناسایی می‌­تواند کارت سوخت را تحویل بگیرد.

پیگیری کارت سوخت با vin و از طریق پیامک

روش دیگری برای پیگیری کارت سوخت از طریق ارسال پیامک به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ است. لازم است تا کد V*VIN برای خودرو و کد M*VIN برای موتورسیکلت، را ارسال کنید. البته ممکن است که امکان پیگیری کارت سوخت موتور سیکلت از طریق سایت وجود نداشته باشد (تا الان که این مطلب را برای شما نوشته ایم)، برای همین باید از طریق دفتر پلیس+۱۰ یا پیامک، کارت سوخت موتور را پیگیری کرد.

پیگیری از طریق تماس

روش دیگر پیگیری از طریق تلفن است. البته بهتر است که این مسیر، آخرین روش شما برای پیگیری باشد. برای پیگیری از طریق ناجا با شماره ۸۱۲۴۰۵۱۴ یا ۸۸۸۸۵۳۴۷ ، از طریق پست با شماره ۸۴۴۷۰۰۰۰ و از طریق شرکت ملی پخش با شماره ۰۹۶۲۷ تماس بگیرید.

نحوه استعلام و پیگیری کارت سوخت گم شـده

در صورتی که کارت سوخت خود را در جایگاه‌های سوخت جا گذاشته‌اید، یا کارت سوخت شما گمشده است، بهتر است با در دست داشتن کارت یا سند خودرو، به پلیس + ۱۰ مراجعه و نسبت به دریافت المثنی کارت سوخت اقدام کنید. همچنین می‌توانید به صورت حضوری به جایگاه سوخت مراجعه کنید، هر چند که این کار موجب طولانی‌تر شدن پروسه می‌شود. در نهایت اگر کارت سوخت شما گمشده است و پیگیرهای اولیه را انجام داده‌اید، باید استعلام کارت خود را از پلیس +۱۰ بگیرید.

سه نکته مهم در رابطه با استعلام کارت سوخت

  • در صورتی که کارت سوخت­تان گم شده است، در اولین فرصت باید به دفتر پلیس+۱۰ مراجعه کنید. درخواست سوزاندن و صدور مجدد فقط از طریق دفاتر پلیس+۱۰ انجام می­‌شود.
  • تمامی کارت­‌های سوخت دارای رمز هستند. رمز همه آن­ها به صورت پیشفرص ۴ رقم آخر کد ملی است. فقط اینکه بعد از دریافت حتماً باید یک بار از کارت برای سوختگیری استفاده کنید تا فعال شود.
  • پیگیری صدور کارت سوخت المثنی فقط از طریق سامانه مربوطه امکان پذیر است.

بعد از درخواست صدور المثنی کارت سوخت، لازم است تا حدود دو ماه صبر کنید. اگر کارت به دست شما نرسید، می­‌توانید اقدام به پیگیری کارت سوخت کنید. به هر حال، توصیه می‌­کنیم که مراقب کارت سوخت خود باشید تا مجور نباشید این مراحل را طی کنید.

روش‌های پیگیری کارت سوخت درخواستی را می‌توان در هر زمانی به کار گرفت؛ اما جهت راحت‌تر شدن کارتان، چند پیشنهاد برایتان داریم:

  • قبل از هر چیزی، اگر کارت سوختتان گم شد، به آخرین پمپ بنزین‌هایی که رفته‌اید سر بزنید؛ در صورتی که آن را پیدا نکردید، برای پیگیری کارت سوخت المثنی به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنید.
  • در صورتی که بیشتر از ۶۰ روز کاری از ثبت درخواست شما گذشت و خبری از کارت سوخت نشد، می‌توانید از روش‌هایی مثل ارسال پیامک، تماس تلفنی یا مراجعه به سامانه پیگیری وضعیت کارت سوخت استفاده کنید.
  • در شرایطی که صدور کارت سوخت شما تأیید شده بود، به درگاه اینترنتی سامانه رهگیری مرسولات سازمانی اداره پست مراجعه کرده و استعلام وضعیت کارت سوخت خود را بگیرید. این کار با استفاده از تلفن هم امکان‌پذیر است.

logo-samandehi