دوشنبه، 28 شهریور 01 - 07:24

 

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی به سمت سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منصوب شد.ابراهیم رئیسی در نامه‌ای روح‌الله دهقانی فیروزآبادی را به سمت سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منصوب کرد. دهقانی فیروزآبادی پیش از این رئیس جهاد دانشگاهی است که از امروز (بیست‌وهشتم شهریور) با حفظ سمت سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده و معاونت فرهنگی و اجتماعی و همکاری در معاونت پژوهشی به‌عنوان مشاور رئیس دانشگاه از دیگر سوابق اجرایی او است.

این انتصاب در حالی صورت گرفته است که هفته گذشته سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از سمت خود استعفا داده بود. ستاری سال ۱۳۹۲ توسط حسن روحانی به سمت معاونت علمی منصوب شده بود و در دولت دوازدهم نیز در همین جایگاه به فعالیت خود ادامه داد.

پس از آن، در مرداد ماه ۱۴۰۰ ابراهیم رئیسی نیز او را در همین سمت ابقا کرد. ستاری پس از یک سال حضور در دولت سیزدهم، در نامه‌ای به رئیسی از سمت خود استعفا داد. حالا دهقانی فیروزآبادی در حالی به سرپرستی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منصوب شده که پیش از این، در خردادماه امسال نام محمدرضا حسنی آهنگر، فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع)، به‌عنوان گزینه جایگزین ستاری مطرح شده بود.

روح الله دهقانی فیروز آبادی دانش آموخته دانشگاه شریف است و در حال حاضر عضو هیات علمی این دانشگاه است. او تحصیلات دوره کارشناسی (۱۳۸۲) ، کارشناسی ارشد (۱۳۸۴) و دکترا (۱۳۸۷) خود را در رشته مهندسی هوافضا را در دانشگاه صنعتی شریف به پایان رساند و درحال حاضر دانشیار دانشکده مهندسی هوافضا و عضو هیات علمی این دانشگاه است.

معاونت فرهنگی و اجتماعی و همکاری در معاونت پژوهشی به عنوان مشاور رئیس دانشگاه ، از دیگر سوابق اجرایی دهقانی فیروزآبادی است. وی همچنین تأسیس و مدیریت پردیس نوآوری و مرکز تحقیقات شهید مقدم و همچنین مدیریت مرکز رشد آن را در حوزه علم و فناوری در کارنامه خود دارد.

روح الله دهقانی فیروزآبادی، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ با حکم «محمدمهدی طهرانچی» ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان معاون تحقیقات ، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد و تاکنون عهده دار این سمت بوده است.

در کارنامه دهقانی فیروزآبادی در وبسایت مرکز جهاد دانشگاهی که هم اکنون ریاست آن را بر عهده دارد، راهبری و توسعه بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان در حوزه های تخصصی و مدیریت و اجرای چند پروژه و طرح صنعتی ملی به چشم می‌خورد. او پس از آنکه ریاست جهاد دانشگاهی را بر عهده گرفت تاکید کرده بود که جهاد دانشکاهی زیست بوم نواوری نخبگان ایرانی خواهد شد. او عبارت «خارج نخبگان» را برای این دانشگاه به کار برده و تاکید داشت که جلوی مهاجرت نخبگان را خواهد گرفت.

صفحه اینستاگرامی دهقانی فعالیت چندانی در این شبکه اجتماعی ندارد و اساسا مدیریت آن نیز برعهده شخص خود دهقانی نیست. با این حساب به نظر می‌رسد او هم مانند بسیاری از دولتمردان کنونی، ارتباط مستقیم و فعالی با کاربران در شبکه اجتماعی ندارد. همچنین دهقانی در یک از مصاحبه های خود صریحا اعلام کرده بود که با ارتباط مستقیم دانشگاه و صنعت با یکدیگر مخالف است، موضوعی که معاونت علمی در سالیان گذشته شدیداً روی آن تاکید داشت و برای آن تلاش‌های زیادی کرده است. دیدگاه دهقانی اینست که «می‌خواهیم دانشگاه با صنعت ارتباط برقرار کند و در چرخه‌ی تولید ثروت قرار بگیرد.» او باور دارد اتصال صنعت به دانشگاه با زور شدنی نیست و باید یک ارتباطی شکل بگیرد اما نه از نوع مستقیم.

با توجه به نام گذاری امسال به نام سال اقتصاد دانش بنیان و اهمیت روزافزون شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور و همچنین مهاجرت بی رویه نخبگان در کشور، کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از همیشه مهم‌تر و حیاتی‌تر به نظر می‌رسد. باید دید روح الله دهقانی با دیدگاه‌های کمی متفاوت‌تری که نسبت به دانشجویان و تیم‌های فعال دانش بنیان دارد، میتواند حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه و تیم‌های کوچک را به هم متصل کند یا خیر.

logo-samandehi